Op initiatief van de ondernemers in het Rijk van Nijmegen is in 2016 met steun van de Rabobank en zeven gemeenten de beweging RvN@ als Rijk van Nijmegen 2025 (RVN2025) van start gegaan. Sinds november 2017 heet de beweging RvN@ en is een stichting opgericht. RvN@ is een dynamische beweging van ondernemers, overheden, instellingen, investeerders en inwoners van (de 7 gemeenten in) het Rijk van Nijmegen. RvN@ stimuleert innovatie en economische groei, krijgt mensen aan het werk, geeft meer studenten toegang tot het bedrijfsleven en laat tegelijkertijd de sociale samenleving in het Rijk van Nijmegen meeprofiteren. Het doel van de stichting is om de regio Rijk van Nijmegen sociaaleconomisch te versterken. De zeven aangesloten gemeenten zijn: Nijmegen, Beuningen, Wijchen, Berg en Dal, Mook en Middelaar, Heumen en Druten.

Realisatie hiervan vindt plaats door inzet van kennis, netwerk en aanjaaggeld voor projecten, het ontwikkelen van een ecosysteem van open communities, aanjagen van nieuwe en bestaande projecten , gefaciliteerd door een ondersteuningsorganisatie.

Programmering vindt plaats op drie onderdelen:

  1. Ondernemen: Economische groei in de regio stimuleren door groei en innovatie in ondernemerschap.
  2. Ontwikkelen:  Talenten behouden voor de regio, mensen aan het werk krijgen, studenten toegang geven tot het bedrijfsleven.
  3. Leven:  Het welzijn in het Rijk van Nijmegen bevorderen.

Daarnaast ondersteunt en faciliteert RvN@ een proces om bottom up bestaande en nieuwe projecten die bijdragen aan groei en innovatie in de regio Rijk van Nijmegen aan te jagen.